Čiščenje ploščic na stopnicah

Čiščenje ploščic na stopnicah je načeloma enostavno in ni problematično. Stopnice, ki so obložene s keramiko, so namreč trdne, odporne in predstavljajo lep arhitektni detajl. V nadaljevanju današnjega članka vam bomo predstavili več informacij o tem, kako poteka pravilno in najbolj optimalno čiščenje ploščic na stopnicah. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Ploščice za stopnice - Zunanje ali notranje? - Keramične ploščice

Najprej naj še enkrat poudarimo, da je čiščenje ploščic na stopnicah dokaj enostavno opravilo, ki ga je potrebno opraviti za vzdrževanje stopnic. Za vsakodnevno čiščenje je dovolj, če ploščice obrišete z mokro krpo, občasno pa uporabite tudi ustrezno čistilno sredstvo. To mora biti ustrezno, saj preveč močna čistila lahko uničijo površino ploščic ali pa pospešijo odstopanje fug. Ker ima površina ploščic (narejenih iz porcelanogresa) minimalno vpojnost, nikakor ni priporočljivo uporabljanje voskov ali podobnih čistil. Slednja namreč vsebujejo različne primesi, ki na površini oblog lahko pustijo nezaželene lise ali madeže. 

Čiščenje zunanjih ploščic na stopnicah

V kolikor se odločate za čiščenje ploščic na stopnicah, ki se nahajajo na zunanjem delu, potem morate uporabiti nekoliko drugačna čistila. Pri tem pa uporabite tudi ščetko za tla. Pomembna je pravilna tehnika! Prav tako je pomembno tudi pravilno razmerje čistila in vode, čas delovanja in izpiranje. Ščetko za tla je priporočeno uporabiti v primerih, ko ima keramična obloga bolj grobo strukturo (protizdrsnost R10, R11). Ste vedeli, da obstaja tudi sredstvo za zaščito (impregnacijo) ploščic pred madeži? Ja, prav zares – z njimi pa lahko dolgotrajno zaščitite obloge pred vodnimi, oljnimi, mastnimi ter tudi drugimi madeži. Čiščenje ploščic na stopnicah torej sploh ni težko opravilo… Kljub temu pa velja omeniti, da si zanj morate vzeti nekaj časa.

Ploščice za stopnice - Zunanje ploščice za stopnice - optimizacija

Pa naj na tem mestu zapišemo še nekaj informacij o tem, kateri dejavniki najbolj škodujejo zunanji keramiki… To so običajno zunanji dejavniki naravnega izvora – vreme. Če se želite izogniti raznim poškodbam, je potrebno odstranjevanje odvečne vode, cvetnega prahu s površin, v času zime pa je potrebno redno čiščenje oziroma odstranjevanje snega. Vse našteto torej vpliva na vzdrževanje ploščic.

Preprosto vzdrževanje in dolga življenska doba

Če boste pravilno skrbeli za čiščenje in vzdrževanje ploščic, boste na ta način poskrbeli za dolgo življenjsko dobo vaših ploščic za stopnice. Kako dolgo bo keramika služila, pa je odvisno tudi od pravilne obdelave površin. Največkrat zunanje ali notranje keramične ploščice vsebujejo gres sestavo, narejene so torej iz granitogresa ali porcelanogresa. Takšne obloge lahko najdete tudi v spletni trgovini Top Keramika, kjer vam ponujajo kvalitetne keramične ploščice italijanskih proizvajalcev. Na voljo so različni modeli, barve, dizajni, oblika in debelina ploščic. Prav tako so v njihovi ponudbi stenske ter talne obloge. Slednje lahko uporabite tudi za oblaganje stenskih površin. Sporočamo vam, da so keramične ploščice iz omenjenega podjetja dosegljive v širokem cenovnem razponu. V povprečju pa kvadratni meter ploščic doseže ceno okoli 30 evrov. Nikakor ne smemo pozabiti na njihovo outlet ponudbo, kjer so nekateri modeli ploščic znižani tudi do -60 %!

Ploščice za stopnice - Zunanje ali notranje? - Keramične ploščice

Sporočamo vam, da boste z oblaganjem površin z visoko kvalitetnimi keramičnimi ploščicami zagotovili dolgo življenjsko dobo površin ter enostavno vzdrževanje prostorov. Z vrhunskim dizajnom in novimi trendi pa boste ustvarili tudi prijetno bivalno in zunanje okolje. Z individualnim pristopom vam lahko pomagajo pri uresničitvi vaših zamisli. Skupaj z njihovo pomočjo izberite primerne ploščice. Svetujejo pa vam lahko tudi glede polaganja keramike, priporočijo keramičarja, ki vam keramiko položi in drugo. Prav tako vam lahko ponudijo pravi nasvet tudi glede čiščenja ploščic na stopnicah. Ker se zelo dobro zavedajo, da so stroški investicije v talne obloge visoki, vam ponujajo najugodnejše razmerje med ceno in kvaliteto. Keramiko vam ponujajo po res ugodnih cenah – outlet cenah, brez posrednikov in tako brez dodatnih stroškov. Kliknite na odebeljeni napis in izvedeli boste še več informacij o tej tematiki – čiščenje ploščic na stopnicah.

 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)