Mozaik ploščice

Mozaik ploščice so sestavljene iz različnih manjših ploščic, ki skupaj tvorijo celoto. Najrazličnejše mozaike so začeli izdelovati že več kot 3000 let pred našim štetjem. Takšen vzorec izdelave je namreč prišel iz bližnjega vzhoda, in takrat so ga začeli uporabljati Rimljani ter Grki. Tako, kot lahko vi s pomočjo mozaik ploščice okrasite vaše prostore v stanovanju, so Rimljani in Grki uporabili to tehniko za izdelovanje slik, stenskih oblog, okrasitev notranjosti prostorov, različnih cerkev, stavb in še drugih poslopij. 

Mozaik ploščice

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o tej zanimivi keramiki – mozaik ploščice. Na začetku pa se bomo dotaknili tudi zgodovinskega izvora te tehnike. V kolikor želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Mozaik

Najprej naj poudarimo, da z besedo mozaik opišemo umetniško delo ali podobo, ki je sestavljena iz majhnih koščkov barvnega kamna, marmorja, stekla, opek ali katerih drugih materialov. Zelo pogosto se uporablja v dekorativni umetnosti ali pa pri oblikovanju, opremljanju notranjih prostorov. Velika večina mozaikov je izdelana iz majhnih, ravnih, grobih kvadratnih kosov kamna ali stekla, ki je različnih barv. Nekateri, predvsem tako imenovani »talni mozaiki« so narejeni iz majhnih zaobljenih kamnov (prodnikov). Omenjene podobe imajo precej dolgo zgodovino.

Mozaik - Wikipedija, prosta enciklopedija

Zgodnjekrščanske bazilike od 4. stoletja dalje so bile okrašene z zidnimi in stropnimi mozaiki. Takšna umetnost se je razvijala predvsem v Bizantinskem cesarstvu od 6. do 15. stoletja. To tradicijo pa je sprejela normanska kraljevina Sicilija v 12. stoletju, Beneška republika (pod vplivom vzhoda) in Rusi v Ukrajini. V času renesanse so takšna umetniška dela nekoliko padla iz mode, čeprav so nekateri umetniki nadaljevali s to tehniko. V 5. in 6. stoletju so ga pogosto uporabljali na verskih zgradbah in pa palačah v zgodnji islamski umetnosti. 

Kako mozaik ploščice vplivajo na prostor

Kot smo že omenili, lahko s pomočjo mozaik ploščice bistveno vplivate na popestritev vaših notranjih prostorov. Največkrat se stranke odločijo za uporabo teh ploščic v kopalniških prostorih. Mi vam svetujemo, da z mozaik ploščicami okrasite celo steno ali pa samo delček. Verjamemo, da boste k oblogam z lahkoto kombinirali tudi ostalo kopalniško pohištvo. Najbolj pomembno pa je, da boste kopalnico opremili po vaših željah.

Prodajni artikli - Top Keramika

Zagotovo ste se ob branju članka vprašali, kje bi kupili mozaik ploščice. Naj vam razkrijemo, da se s prodajo takšnih oblog ukvarjajo v mladem družinskem podjetju Top Keramika. Pri njih lahko najdete različne ploščice, ki so namenjene uporabi v notranjosti in zunanjosti. Predlagamo vam uporabo tako v kuhinjah, dnevnih sobah, terasah in tudi na balkonih.

Prodajni hit – Dreams vanilija

Med najbolj prodajanimi je model Dreams vanilija. Te obloge lahko uporabite kot stenske ploščice. Izbirate lahko med visokim sijajem ali pa zelo priljubljenim videzom mat. Za en kvadratni meter boste v omenjenem podjetju odšteli samo 21, 50 evrov! Verjamemo, da vas bodo omenjene obloge navdušile z domišljeno estetiko, kakovostjo in tudi moderno-tradicionalnim videzom. Dreams vanilija je izredno elegantna, v bež odtenkih in ponuja 8 milimetrov debeline. Njene dimenzije so: 250 mm x 600 mm. Trenutno imajo te odloge v podjetju na zalogi, zato še danes opravite naročilo!

Dreams vanilija

Predlagamo vam, da si ogledate še ostalo ponudbo ploščic, ki so jo pripravili za vas. Morda pa vas bodo navdušile obloge v imitaciji naravnih materialov. Slednje so namreč izredno priljubljene v zadnjih letih. Gre namreč za kakovostne keramične ploščice, ki so narejene iz porcelanogresa ali granitogresa. Ta sestava jim daje najbolj pomembne, pozitivne lastnosti, med katerimi so: odpornost proti vlagi, trdovratnim madežem, poškodbam idr. Sedaj pa ne čakajte več in hitro kliknite na zgornji odebeljeni napis. Že v naslednjem trenutku se boste znašli na spletni strani omenjenega podjetja. V kolikor so se vam porajala morebitna vprašanja, jim lahko pošljete povpraševanje. V najkrajšem možnem času vam bodo odgovorili. 

 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)