Stenske ploščice za kopalnico so v prostorih, kjer so tene dnevno v stiku z vodo, vlago in umazanijo nepogrešljive. V nadaljevanju našega članka vam bomo podrobno predstavili vse kar morate vedeti o talnih ploščicah in stenskih ploščicah. Na našem blogu lahko najdete ogromno koristnih informacij o različnih keramičnih ploščicah, zato vas vabimo, da si ogledate tudi vse ostale naše članek iz te tematike.
Stenske ploščice za kopalnico
Stenske ploščice za kopalnico

Stenske ploščice za kopalnico imenujemo tiste ploščice, ki so namenjene zgolj uporabi na steni. Zavedati pa se moramo, da lahko tudi talne ploščice uporabite kot stenske ploščice. Nekateri modeli talnih ploščic so nekoliko večji, zato je njihova uporaba na steni težja in nekoliko omejena. Predlagamo vam, da s pomočjo prodajnega svetovalca v izbrani trgovini izberete tiste, ki vam najbolj ustrezajo. Stenske ploščice za kopalnico stanejo od pribljižno 10 do 30 € na kvadratni meter. Cena je odvisna od njihove kvalitete in videza. Cena določenega modela se lahko razlikuje tudi zaradi vzorca. V večini si stenske pločice za kopalnico in vse ostale prostore izdelane iz porceelanogresa. V ponudbi v spletnih trgovinah pa lahko zasledimo tudi ploščice iz gline, vendar teh ni veliko. Stenske ploščice za kopalnico delimo na razlečne razrede kvalitete oz. klase. To so komercialne, mešane in prve klase.

Glede na vaše podrebe in uporabo boste skupaj s prodajnim svetovalcem izbrali tisto kvaliteto, ki vam najbolj ustreza. Na področju velikosti boste največkrat našli klasično velikost 600×600. Na voljo pa imate tudi nekatere druge velikosti, kot je naprimer 450×450 ,150×900, 800×800, …